Dokonalý a rychlý recept na dýňový chleba
Dokonalý a rychlý recept na dýňový chlebík
- 250 g dýňového pyré (Používali jsme i u dýňových mufinků, recept najdeš pár postů níže. Pyré se dá použít do dalších receptů např. na mrkvánky s tvarohem atd. Vyrobíš si ho rozmixovaním povařených kostiček dýně a pak si udělej menší porce a zamraž. V lednici vydrží 3 dny max.)
- 2 happy vejce
- 60 g mandlové mouky (může být i špaldová)
- 60 g kokosové mouky
- nasekané oříšky dle výběru, nastrouhaná vysokoprocentní čoko, nebo čoko ořechové máslo
- skořice, perníkové koření, citrónová kůra
- půlka prášku do pečiva
- trochu mléka, aby těsto nebylo moc husté
- všechno pořádně vymícháme, nalijeme do chlebíkové dorty, kterou jsme ošetřili nástřikem oleje ve spreji, ať se nám to neřipálí
- poklademe ořechy či ořech máslem
- pečeme na 190 stupňů, 50 minut
Dobrou chuť! My si jej rádi dáme s tvarohem či marmoškou:)
Nezapomeňte se pochlubit na sociálních sítích a označit nás!