Zeleninové placičky - variace

Variace zeleninových placiček

Jednoduchý návod na pečené zeleninové placičky, který můžeme jakkoliv obměňovat, přidávat si suroviny podle toho jak je máte rádi, ale taky podle maker, svých cílů a potřeb:) Placičky jsou výborné zařadit jako vydatné jídlo, svačinu, nebo i jen tak večer k filmu. Jediné, co nesmí chybět je nějaký super dip. Pojďme tedy kouknout na recept:

Suroviny na asi 12 placiček:

  • Půlka květáku (nebo brokolice, dýně, 200g řepy, mrkve, ale i cukety a petržele…)
  • 1 velké (nebo 2 malé) vejce
  • 2 velké špetky soli
  • Jemné vločky (či strouhanka)
  • Volitelně: tuňák, pohanka, sýr, česnek, cibule, quinoa, 

Postup:

  • V robotu/mixéru nasekáme překrájený květák, pokud nemáme robota, stačí struhadlo
  • Přidáme sůl, vejce, vločky a další volitelné suroviny, promícháme, aby se vše spojilo - my dávali tentokrát navíc pohanku a tuňáka, trošku eidamu
  • Vytvarujeme menší válečky nebo placičky
  • Pečeme v troubě na 200 stupňů 10 minut a poté obrátíme stranu, aby zezlátly z obou stran a pečeme dalších 10 minut
  • Milujeme je teplé i studené, hlavně ale s dipem - úplně stačí zakysanka se solí a bylinkami
  • Obměňujeme druhy zeleniny, obilovin a příloh i tvarů placiček a dipů

Dobrou chuť!

 

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení