Zeleninové placičky - variace

Variace zeleninových placiček

Jednoduchý návod na pečené zeleninové placičky, který můžeme jakkoliv obměňovat, přidávat si suroviny podle toho jak je máte rádi, ale taky podle maker, svých cílů a potřeb:) Placičky jsou výborné zařadit jako vydatné jídlo, svačinu, nebo i jen tak večer k filmu. Jediné, co nesmí chybět je nějaký super dip. Pojďme tedy kouknout na recept:

Suroviny na asi 12 placiček:

  • Půlka květáku (nebo brokolice, dýně, 200g řepy, mrkve, ale i cukety a petržele…)
  • 1 velké (nebo 2 malé) vejce
  • 2 velké špetky soli
  • Jemné vločky (či strouhanka)
  • Volitelně: tuňák, pohanka, sýr, česnek, cibule, quinoa, 

Postup:

  • V robotu/mixéru nasekáme překrájený květák, pokud nemáme robota, stačí struhadlo
  • Přidáme sůl, vejce, vločky a další volitelné suroviny, promícháme, aby se vše spojilo - my dávali tentokrát navíc pohanku a tuňáka, trošku eidamu
  • Vytvarujeme menší válečky nebo placičky
  • Pečeme v troubě na 200 stupňů 10 minut a poté obrátíme stranu, aby zezlátly z obou stran a pečeme dalších 10 minut
  • Milujeme je teplé i studené, hlavně ale s dipem - úplně stačí zakysanka se solí a bylinkami
  • Obměňujeme druhy zeleniny, obilovin a příloh i tvarů placiček a dipů

Dobrou chuť!