Zeleninové placičky - variace
Variace zeleninových placiček
Jednoduchý návod na pečené zeleninové placičky, který můžeme jakkoliv obměňovat, přidávat si suroviny podle toho jak je máte rádi, ale taky podle maker, svých cílů a potřeb:) Placičky jsou výborné zařadit jako vydatné jídlo, svačinu, nebo i jen tak večer k filmu. Jediné, co nesmí chybět je nějaký super dip. Pojďme tedy kouknout na recept:
Suroviny na asi 12 placiček:
- Půlka květáku (nebo brokolice, dýně, 200g řepy, mrkve, ale i cukety a petržele…)
- 1 velké (nebo 2 malé) vejce
- 2 velké špetky soli
- Jemné vločky (či strouhanka)
- Volitelně: tuňák, pohanka, sýr, česnek, cibule, quinoa,
Postup:
- V robotu/mixéru nasekáme překrájený květák, pokud nemáme robota, stačí struhadlo
- Přidáme sůl, vejce, vločky a další volitelné suroviny, promícháme, aby se vše spojilo - my dávali tentokrát navíc pohanku a tuňáka, trošku eidamu
- Vytvarujeme menší válečky nebo placičky
- Pečeme v troubě na 200 stupňů 10 minut a poté obrátíme stranu, aby zezlátly z obou stran a pečeme dalších 10 minut
- Milujeme je teplé i studené, hlavně ale s dipem - úplně stačí zakysanka se solí a bylinkami
- Obměňujeme druhy zeleniny, obilovin a příloh i tvarů placiček a dipů
Dobrou chuť!