Jedlý hmyz - červíci, cvrčci
V našich končinách jej nejíme snad jen kvůli předsudkům. Zbytečným předsudkům. Neexistuje totiž důvod, proč jej nejíst. Bílkoviny z jedlého hmyzu, zvlášť z cvrčků a červíků, jsou stejně výživné, ale v mnoha ohledech ještě lepší než (pro nás) typické zdroje bílkovin – ne nadarmo se označuje jako superpotravina budoucnosti. Jedlý hmyz, který u nás najdeš, obsahuje kromě vysokého množství bílkovin, také vysoké množství antioxidantů, aminokyselin, vitamínů i minerálů. Když navíc vezmeme v potaz nízké nároky na chov a minimální ekologické zatížení, těžko budete hledat efektivnější a udržitelnější alternativu své stravy. Kvalita hmyzích proteinů přeskočí i kvalitu nejlepšího hovězího s ladností cvrčka. Neobsahují žádné cukry, natož všelijaké hormony a antibiotika.

Hledáš alternativu klasických brambůrků k telce, řešíš jídelníček po fitku...

Hledáš alternativu klasických brambůrků k telce, řešíš jídelníček po fitku...