Křupaví cvrčci - Sůl

1 hodnocení
Značka: Grig

Klasická příchuť sůl, která se dá přirovnat k burákům, prostě sedne každému. To jsou Křupaví cvrčci sůl.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Vyprodáno
Možnosti doručení
129 Kč
Křupaví cvrčci - Sůl
1 hodnocení
Značka: Grig
5.0 1 hodnocení

Jedlí cvrčci domácí s příchutí Kyselý krém a cibulka  jsou zdravým a zábavným snackem plným bílkovin a mikroživin. Obsahují velký podíl omega kyselin, vápníku, železa i vitamínů. Jsou tak skvělým způsobem, jak si bez výčitek pochutnat na něčem dobrém a zároveň doplnit vše potřebné pro správný chod tvého těla.

Výzva, zážitek, bílkoviny, zdravá svačinka, faktor strachu i netradiční zpestření večera. To vše jsou tihle Křupaví cvrčci v šesti hravých příchutích. Perfektně se hodí na doplnění bílkovin nebo jako netradiční dárek pro tvé známé. 

 

Q&A :)

PROČ BYCHOM MĚLI JÍST HMYZ?

Hmyz se po všech směrech ukazuje jako skvělá alternativa k tradičním zdrojům živin. Obsahuje plno bílkovin, železa, vápníku, a navíc je jeho produkce velmi šetrná k životnímu prostředí. Navíc, pokud je tato surovina připravována s péčí, jde o vynikající způsob, kterým můžete ozvláštnit svůj každodenní jídelníček.

JAK CHUTNÁ JEDLÝ HMYZ?

V samotných produktech obsah hmyzu nijak nepoznáte, jde totiž o surovinu s nijak nevýraznou chutí a je tedy překryta kořením. Pokud byste se však rozhodli vyzkoušet hmyz čistě ve vysušené formě, tak se jeho chuť dá přirovnat k oříškům.

JAK JE JEDLÝ HMYZ PŘIPRAVEN?

Existuje celá řada způsobů, kterým hmyz připravit. Pro naše výrobky ho používáme především ve formě prášků, kterým dodáváme produktům potřebné bílkoviny a ostatní minerální látky. Hmyz se však dá konzumovat i v přímé formě, například po přípravě na pánvi či v troubě. Pro tento způsob však doporučujeme inspirovat se již ověřenými recepty.

MŮŽE JEDLÝ HMYZ ZPŮSOBIT ALERGIE?

Hmyz obsahuje velké množství chitinu, složky, která se často objevuje u korýšů. Proto naše zákazníky alergické na korýše a měkkýše varujeme o možné alergické reakci na hmyz.

JAK JE JEDLÝ HMYZ ZABIT?

Usmrcení hmyzu probíhá zcela humánně. Nejen, že se jedná o velmi jednoduchý druh živočicha, ale též disponuje uzavřenou nervovou soustavou, tedy necítí bolest. Samotné usmrcení probíhá zchlazením, kdy hmyz jako chladnokrevný živočich přirozeně přejde do stavu hibernace a je následně zmražen.

JE JEDLÝ HMYZ VEGETARIÁNSKÝ / VEGANSKÝ?

Jelikož se jedná o živočicha, nelze zcela tvrdit, že jde o produkt určený pro tyto kategorie, avšak díky svým nízkým nárokům na chov a prakticky nulovým dopadem na životní prostředí, je hmyz skvělým způsobem získáním živin.

GRIG – mladá česká firma specializující se na zdravé potraviny s výživnou cvrččí moukou. Mezi jejich produkty ale najdete i celé sušené cvrčky. Věří a hlásají, že hmyz je díky svému obsahu bílkovin i mikroživin a ekologické nenáročnosti superpotravinou budoucnosti. Má velký význam pro lidské zdraví, je i ekologicky udržitelný a zejména v podobě našich cvrččích chipsů či tyčinek velmi chutný.