Pražení mouční červi - česnek

Neohodnoceno
Značka: CRUNCHY

Upražení, česnekem dochucení červíci jsou připravení rovnou k jídlu! Otevřeš a křupneš stejně jako oříšky, nebo brambůrky.

Dostupnost Skladem
Možnosti doručení
125 Kč
Pražení mouční červi - česnek
Neohodnoceno
Značka: CRUNCHY

CRUNCHY WORMS ČESNEKOVÉ

Upražení, česnekem dochucení červíci jsou připravení rovnou k jídlu! Otevřeš a křupneš stejně jako oříšky, nebo brambůrky. Česnek je prostě dobrý. Česnek je výrazný. A česnek nám i nejvíc chutná. Česnek z toho udělá chuť, kterou znáte a tak se není čeho bát. Je ideální k telce, pivu, ale né k vínu. Víno a česnek moc dohromady nejdou, to se ví. S kámošema k pivu je to ale ideální kombo.  Zdroj srandy bude zaručený!   

JAK JE JÍST

Můžete je nasypat do misky a jíst jen tak, nebo je použít i na další kulinářské experimenty. Stačí otevřít a nasypat na salát. Nebo zapracovat do těsta na chleba. Tady se fantazii meze nekladou.

ODKUD ČERVÍCI POCHÁZÍ

Hmyz je z českého certifikovaného chovu a je určený pro gastronomii. Chová se, suší a dochucuje za přísných hygienických prodmínek

Pražení mouční červi jsou skvělým a výživným snackem pro jakoukoli příležitost. Proces pražení jim dodává lehce oříškovou chuť. Jejich křupavost připomíná brambůrky a my garantujeme, že jsou i stejně chutní a každý si je zamiluje.

Hmyz je již připraven k přímé konzumaci nebo další úpravě.

Složení: Sušení mouční červi (Tenebrio Molitor) 98 %, sůl, česnek.

Hmotnost: 20 g

Ostatní informace:

Pro zachování kvality našich hmyzích produktů je uložte na suchém, chladném a tmavém místě. Vyrobeno v EU. Může obsahovat stopy lepku. V případě citlivosti na měkkýše, korýše a jejich produkty existuje možnost alergické reakce na tento produkt. 

Nutriční hodnoty:

na 100g
Energetická hodnota (kcal/100g) 510
Tuky (g/100g)

30,0

– nasycené mastné kyseliny 6,7
Sacharidy (g/100g) 7,0
– z toho cukry 0,0
Bílkoviny (g/100g) 53,0
Sůl (g/100g) 5,0

Využití hmyzu jako potraviny se věnujeme už od roku 2014. Vytvořili jsme první profesionální tým kuchařů v České republice, napojený na Mendlovu univerzitu a pořádali jsme první pravidelné semináře s ochutnávkami hmyzu pro veřejnost v cestovatelské restauraci Klub cestovatelů v Brně. Pojmenovaly jsme je Hmyzí večery.

Založili jsme společnost www.hmyzikuchyne.cz a v dobách kdy bylo povědomí o využití hmyzu jako potravy v České republice ještě v plenkách, jsme uspořádali za deset let stovky přednášek o entomofágii pro veřejnost. Hmyz z našich pánví ochutnalo na gastrofestivalech po celé republice desítky tisíc lidí. Uspořádali jsme několik ročníků gastro festivalu "Extrem food festival", založený na hmyzích pochoutkách a exotickém jídle.