Pražení mouční červi - česnek
Upražení, česnekem dochucení červíci jsou připravení rovnou k jídlu! Otevřeš a křupneš stejně jako oříšky, nebo brambůrky.
CRUNCHY WORMS ČESNEKOVÉ
Upražení, česnekem dochucení červíci jsou připravení rovnou k jídlu! Otevřeš a křupneš stejně jako oříšky, nebo brambůrky. Česnek je prostě dobrý. Česnek je výrazný. A česnek nám i nejvíc chutná. Česnek z toho udělá chuť, kterou znáte a tak se není čeho bát. Je ideální k telce, pivu, ale né k vínu. Víno a česnek moc dohromady nejdou, to se ví. S kámošema k pivu je to ale ideální kombo. Zdroj srandy bude zaručený!
JAK JE JÍST
Můžete je nasypat do misky a jíst jen tak, nebo je použít i na další kulinářské experimenty. Stačí otevřít a nasypat na salát. Nebo zapracovat do těsta na chleba. Tady se fantazii meze nekladou.
ODKUD ČERVÍCI POCHÁZÍ
Hmyz je z českého certifikovaného chovu a je určený pro gastronomii. Chová se, suší a dochucuje za přísných hygienických prodmínek
Pražení mouční červi jsou skvělým a výživným snackem pro jakoukoli příležitost. Proces pražení jim dodává lehce oříškovou chuť. Jejich křupavost připomíná brambůrky a my garantujeme, že jsou i stejně chutní a každý si je zamiluje.
Hmyz je již připraven k přímé konzumaci nebo další úpravě.
Složení: Sušení mouční červi (Tenebrio Molitor) 98 %, sůl, česnek.
Hmotnost: 20 g
Ostatní informace:
Pro zachování kvality našich hmyzích produktů je uložte na suchém, chladném a tmavém místě. Vyrobeno v EU. Může obsahovat stopy lepku. V případě citlivosti na měkkýše, korýše a jejich produkty existuje možnost alergické reakce na tento produkt.
Nutriční hodnoty:
na 100g | |
Energetická hodnota (kcal/100g) | 510 |
Tuky (g/100g) |
30,0 |
– nasycené mastné kyseliny | 6,7 |
Sacharidy (g/100g) | 7,0 |
– z toho cukry | 0,0 |
Bílkoviny (g/100g) | 53,0 |
Sůl (g/100g) | 5,0 |
Využití hmyzu jako potraviny se věnujeme už od roku 2014. Vytvořili jsme první profesionální tým kuchařů v České republice, napojený na Mendlovu univerzitu a pořádali jsme první pravidelné semináře s ochutnávkami hmyzu pro veřejnost v cestovatelské restauraci Klub cestovatelů v Brně. Pojmenovaly jsme je Hmyzí večery.
Založili jsme společnost www.hmyzikuchyne.cz a v dobách kdy bylo povědomí o využití hmyzu jako potravy v České republice ještě v plenkách, jsme uspořádali za deset let stovky přednášek o entomofágii pro veřejnost. Hmyz z našich pánví ochutnalo na gastrofestivalech po celé republice desítky tisíc lidí. Uspořádali jsme několik ročníků gastro festivalu "Extrem food festival", založený na hmyzích pochoutkách a exotickém jídle.