Pražení mouční červi - slanina
Pražení červíci připravení rovnou k jídlu! Příchut slanina je jako droga kterou si zamiluješ.
CRUNCHY WORMS SLANINA
Pražení červíci připravení rovnou k jídlu! Miluješ chuť sýra? Zbožnuješ popcorn v kině? Tak přesně tahle příchuť je pro tebe! Otevřeš a křupneš stejně jako oříšky, brambůrky, nebo popcorn.Příchut slanina je jako droga kterou si zamiluješ. Je pro toho, kdo si rád olizuje prsty v kině, pro toho, kdo má rád výrazné chutě a pro toho, kdo se nebojí dát červíka do pusy a zjistit jak skvělý snack to je.
JAK JE JÍST
Můžete je nasypat do misky a jíst jen tak k filmu, u karet na chatě, pobavit s nima na párty, nebo je použít i na další kulinářské experimenty. Stačí otevřít a nasypat na salát. Nebo zapracovat do těsta na chleba. Tady se fantazii meze nekladou. Červíci jsou upražení a nachystaní rovnou na jídlo, ale dá se s nimi i dál vařit.
ODKUD ČERVÍCI POCHÁZÍ
Hmyz je z českého certifikovaného chovu a je určený pro gastronomii. To znamená, že hlínu nikdy neviděl a venku se to také nesbírá. Chová se, suší a dochucuje za přísných hygienických prodmínek.
Pražení mouční červi jsou skvělým a výživným snackem pro jakoukoli příležitost. Proces pražení jim dodává lehce oříškovou chuť. Jejich křupavost připomíná brambůrky a my garantujeme, že jsou i stejně chutní a každý si je zamiluje.
Hmyz je již připraven k přímé konzumaci nebo další úpravě.
Složení: Sušení mouční červi (Tenebrio Molitor) 99 %, sůl.
Hmotnost: 20 g
Ostatní informace:
Pro zachování kvality našich hmyzích produktů je uložte na suchém, chladném a tmavém místě. Vyrobeno v EU. Může obsahovat stopy lepku. V případě citlivosti na měkkýše, korýše a jejich produkty existuje možnost alergické reakce na tento produkt.
Nutriční hodnoty:
na 100g | |
Energetická hodnota (kcal/100g) | 510 |
Tuky (g/100g) |
30,0 |
– nasycené mastné kyseliny | 6,7 |
Sacharidy (g/100g) | 7,0 |
– z toho cukry | 0,0 |
Bílkoviny (g/100g) | 53,0 |
Sůl (g/100g) | 5,0 |
Využití hmyzu jako potraviny se věnujeme už od roku 2014. Vytvořili jsme první profesionální tým kuchařů v České republice, napojený na Mendlovu univerzitu a pořádali jsme první pravidelné semináře s ochutnávkami hmyzu pro veřejnost v cestovatelské restauraci Klub cestovatelů v Brně. Pojmenovaly jsme je Hmyzí večery.
Založili jsme společnost www.hmyzikuchyne.cz a v dobách kdy bylo povědomí o využití hmyzu jako potravy v České republice ještě v plenkách, jsme uspořádali za deset let stovky přednášek o entomofágii pro veřejnost. Hmyz z našich pánví ochutnalo na gastrofestivalech po celé republice desítky tisíc lidí. Uspořádali jsme několik ročníků gastro festivalu "Extrem food festival", založený na hmyzích pochoutkách a exotickém jídle.