Sušené hovězí maso s příchutí hořčice ve sklenici, 100 g

2 hodnocení
Značka: Jimmy's Food

Maso s hořčicí je prostě klasika, kterou mají všichni rádi. 

Dostupnost Skladem
Možnosti doručení
249 Kč
Sušené hovězí maso s příchutí hořčice ve sklenici, 100 g
2 hodnocení
Značka: Jimmy's Food
5,0 2 hodnocení

Tenké plátky sušeného hovězího masa. Maso s hořčicí je prostě klasika, kterou mají všichni rádi. Na marinování používáme směs francouzské a kremžské hořčice.

Borci z Jimmy’s food pečlivě vybírají ty nejkrásnější, libové kusy hovězího. Všechno maso pochází primárně od prověřených českých chovatelů. Od začátku až do konce je veškerá práce ruční. Maso si sami krájí plátek po plátku, tudíž mají absolutní kontrolu nad kvalitou toho, co dávají sušit. Nakrájené maso mnoho hodin marinují ve směsi soli, koření a omáček podle vlastních originálních receptur. Naložené maso se poté pomalu suší horkým vzduchem, dokud neztratí cca 65 % hmotnosti.
Vysušené plátky následně sami chutnají a probíhá také kontrola kvality vysušení. Pak už jen zbývá maso nasekat na menší kousky, zavakuovat, zabalit do krabic a může jít k vám.

jerky-maso-03

 

Masný výrobek trvanlivý tepelně opracovaný, s vysokým obsahem bílkovin, bez lepku

Složení: hovězí maso 91%, hořčice bílá, hořčice černá, ocet kvasný lihový, vinný ocet, jablečný ocet, cukr, kurkuma, kyselina citronová, jedlá sůl, směs koření.

Hmotnost: 100 g

Energetická hodnota na 100g: 1276 kj / 301 kcal, tuky: 3,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 1,6 g, sacharidy: 3,2 g, z toho cukry: 2,7 g, bílkoviny: 64 g, sůl: 4,8 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Sušené maso
Druh masa:: Hovězí
Gramáž:: 100g
Pálivost:: Nepálí
Příchuť:: Hořčice
Typ sušeného masa:: Jimmy's food
Země původu:: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Příběh Jimmy's food:

Ještě jako malý kluk jsem někde ochutnal sušené maso, a tak moc mi zachutnalo, že jsem ho okamžitě začal sušit různými způsoby sám – na topení, nad krbem, na sluníčku, v troubě, a nebo jen tak v průvanu. Sušil jsem opravdu vše a postupem času mi to docela začalo jít.

Po střední škole jsem nějaký čas cestoval po světě. Kdekoliv jsem byl, ochutnával jsem místní jerky a hlavou se mi začala honit myšlenka, že po návratu domů musím začít experimentovat. S příchutěmi a se způsoby úpravy. Sušil jsem v troubě a maso chutnalo tak dobře, že mi kamarádi začali říkat, ať ho prodávám.

Koupil jsem v papírnictví takové ty sáčky dealeráčky a v Malování jsem si udělal etikety. Potom jsem dal přátelům do hospody první várku na podpultový prodej. Když jsem se po čase zeptal jak to jde, zjistil jsem, že se neprodal jediný balíček, protože ještě v ten samý den všechno snědli barmani. Když se mi to tak stalo po několikáté a každý, komu jsem dal ochutnat, se stal pravidelným zákazníkem, řekl jsem si: "OK, jdu do toho naplno."

Pronajal jsem si místnost ve staré továrně a přestavěl ji na řeznickou manufakturu. A po velmi dlouhých a komických strastech, kdy se člověk bez zkušeností s úřady snaží zlegalizovat provozovnu masné výroby, jsem konečně začal sušit ve velkém. Od té doby jsem ušel kus cesty, ale maso pořád vyrábím se stejnou láskou a nadšením jako na začátku.